Ideje za pustne kostume #2

Glede na večje zanimanje za pustne kostume smo pripravili še nekaj idej, ki vas utegnejo prepričati, da se boste tudi letos našemili in skupaj z ostalimi maškarami pomagali odganjati zimo.

Nekaj idej si lahko ogledate v že eni prejšnji objavi –> Ideje za pustne kostume #1

  1. Kostumi Star Wars

Ste tudi vi eden izmed oboževalcev Star Wars sage? Potem izkoristite priložnost in se našemite v vaš najljubši lik, mi pa vam lahko pomagamo pri izboru blaga za tovrsten kostum!

Na povezavi smo našli zares lepe kostume, ki jih lahko naredite/sešijete tudi sami doma (vir slik).

  • Jedi warrior (Jedi bojevnik)- za ta kostum potrebujete rjavo ogrinjalo, po želji pa lahko pod ogrinjalo dodate še bež telovnik, pas in ostale dodatke. Najbolj pomembno pa je seveda ogrinjalo za katerega potrebujete eno dolžino blaga v rjavi barvi (vaša višina)- ugodne variante za izdelavo le-tega so platno (100 % bombaž), filc ali pa saten. Več kostumov jedi bojevnika si lahko ogledate tudi na pinterestu!
    kostum_jedi
  • Yoda – za kostum Yode potrebujete belo haljo in pa zelene ušeske ter rokavičke. Haljo lahko naredite iz platna ali satena, kapico in rokavičke pa iz zelenega filca, termovelurja in pa jersija. Primere si lahko ogledate tu
  • Captain Han Solo – morda pa bi se raje oblekli v bolj šarmantnega Han Solota? Potrebujete le nekaj detajlov – srajco oz. polo majico, jeans hlače in pa brezrokavnik.5eaa4446b59e0057e12348accb67be5d
  • R2D2 in C3PO – priljubljena robota v simpatični izvedbi. Za robota C3PO potrebujete zlat jersey in zlate pripomočke (morda iz filca), za R2D2 pa belo in modro kombinacijo (morda belo platno in moder ter siv filc). Če pa želite, da sta kiklci stoječi, da se uporabi tudi til.

kostum_r2d2_c3po

  • Princesa Leia – Kaj pa pravite na princeso, ki je hkrati tudi bojevnica? Kostum za katerega potrebujete belo oblekico (jersey) in pa zlat pas, ki ga lahko naredite iz traka. (vir slike)

d34377a3e419de8993cfccd6f5d207c6

  • Darth Vader – verjetno eden izmed najzanimivejših likov pa je seveda temni bojevnik Darth Vader. Obstaja več načinov kako narediti tak kostum. Ogledate si jih lahko tukaj. Nam pa je bila najbolj všeč ženska/dekliška varianta kostuma v kombinaciji s tilom. Za takšno izvedbo potrebujete črn til, filc za prsni del (gumbi) in pa jersey za zgornji del (majico) ter pajkice. 8dfa158dba05a807e0766e62e691efa9

Kateri lik pa je vam najbolj všeč? 🙂

2. Kostumi sadja

Ste morda razmišljali, da bi za pusta morda predstavljali vaš najljubši sadež? Zelo hitro in enostavno lahko naredite kostume različnih vrst sadja. Na spletu smo našli kostum ananasa in jagode. Za oba kostuma potrebujete (za ananas) rumeno in (za jagodo) rdeče majico – lahko iz platna ali jersija ter ju pobarvate oz. jagodi dodate bele “kapljice”, ki jih lahko naredite iz filca. Prav tako pa lahko iz zelenega filca naredite kapce oz. peclje tovrstnega sadja. (Vir slike)

kostum_sadje

 

3. Kostum samoroga

Zelo simpatičen in pa tudi zelo lep kostum, ki smo ga našli na spletu pa je tale samorog. V povezavi pa lahko najdete tudi “step by step” tutorial oz. navodila kako narediti kostum po korakih. Za tak kostum potrebujete bel puloverček (ki je lahko narejen iz termovelurja), bele hlače oz. pajkice (so lahko iz jersija), ušeske in rog lahko naredite iz filca, za simpatično grivo ter rep pa uporabite različne barve preje.

kostum_samoroga

No Comments

Comments are closed.

To Top