Modni trendi – pomlad 2016

Modni oblikovalci vsako leto predstavijo svoje kolekcije na modnih pistah ter narekujejo modne trende. Letošnjo pomlad bodo zaznamovali prosojni materiali (redkejša čipka, mrežica), pridih 70-ih, resice, nizki pas na hlačah, gola/razkrita ramena, raznobarvne viskoze/poliestri, zelo zanimiv trend pa so postale tudi jutranje halje (#robelife). Več si lahko preberete na povezavi.

Kar se tiče barv pa je barvni inštitut Pantone že nekaj časa nazaj objavil barve, ki bodo spremljale letošnjo pomlad 2016, ne samo v modnem svetu, vendar tudi v drugih panogah.

Katere barve bodo torej obarvale letošnjo pomlad?

modne_barve_pomlad_2016

Od desetih izbranih barv pa so kot barvi leta izbrali Rose quartz in Serenity. V nadaljevanju predstavljamo vsako barvo posebej in prilagamo tudi slike blaga in kombinacij iz naše ponudbe, ki so enake oz. podobne barve:

Rose quartz

Najbolj popularna barva letošnje pomladi je barva rožnega kvarca, ki nas spominja na brstenje cvetov. Že na prvi pogled nas pomirja in vzbuja sočutje ter občutek umirjenosti.

rose_quartz_fabric

Na sliki: potiskan jeans, žakard v kombinaciji z enobarvno mešanico z viskozo, čipka v kombinaciji z enobarvnim šifonom ter žakard z izgledom čipke

Peach Echo

Gre za mešanico koralne  in oranžne barve, ki nas spominja na prijateljstvo, toplino in veselje.

peach_echo_fabric

Na sliki: čipka in shantung svila

Serenity

Mešanica modre barve, ki nas spominja na nebo. Že pogled nanjo nas pomiri in nam pričara občutek svežine ter lahkotnosti.

Na sliki: viskoza v kombinaciji z mešanico z viskozo, satiniran bombaž z elastanom, jeans rožice na elastični mreži in žakard

Snorkel Blue

Lahko bi rekli, da gre za svetlejši, bolj živ odtenek mornarsko modre barve, ki pa je hkrati tudi bolj radostna in energična.

Na sliki: čipka, viskoza v kombinaciji z žoržetom, bombaž z elastanom in žakard

Buttercup

Za vse tiste, ki obožujete kontrastne in energične barve ter želite izstopati iz množice, je za letošnjo pomlad modna barva rože zlatenice – močna rumena.

satiniran_bombaz_z_elastanom_rumen

Na sliki: satiniran bombaž z elastanom

Limpet Shell

Pomirjujoča, sveža in svetla barva, ki jo lahko kombiniramo na mnogo različnih načinov. Spominja nas na aqua ali mint barvo, vendar je ta nekaj odtenkov svetlejša.

Na sliki: 100 % viskoza, viskozni jersey, viskoza v kombinaciji z mešanico z viskozo in viskozni jersey

Lilac Gray

Seveda pa tako kot vsako leto modni oblikovalci predlagajo tudi nevtralen in bolj klasičen odtenek. Za letošnjo pomlad so tako izbrali odtenek sive s pridihom lila barve oz. ti. zasivljena lila.

lilac_gray_fabric

Na sliki: krep šifon (zgoraj), kombinacija dveh shantung svil (spodaj), gladka saten svila (desno)

Fiesta

Še ena močna barva bo zaznamovala letošnjo pomlad in sicer zanimiv odtenek rdeče barve.

satiniran_bombaz_z_elastanom_rdece_roze

Na sliki: satiniran bombaž z elastanom

Iced Coffee

Nevtralna barva, ki se poda k mnogo različnim barvam in je tako odlična za kombinacije.

iced_coffee_fabric

Na sliki: kreatorski žakard, čipka, šifon poliester in žakard v kombinaciji z enobarvno satinirano mešanico z bombažem

Green Flash

Zelo lepa zelena barva, ki nas spominja na prebujanje narave.

green_flash_fabric

Na sliki: shantung svila in kreatorski žakard v kombiaciji

Na naslednji povezavi si lahko ogledate tudi primere oblačil za vsako izmed zgoraj naštetih barv ter še nekatere druge barve, ki so bile opažene na modnih revijah.

No Comments

Comments are closed.

To Top