Modne barve in modni trendi jesen/zima 2016/2017

Tako kot vsako sezono, modni oblikovalci pripravijo nabor materialov in krojev, ki bodo tisti čas modni. Tudi pri nas spremljamo modne trende in poskrbimo, da je večina modnih materialov tudi na voljo. Letošnjo jesen/zimo 2016/2017 bodo zaznamovali materiali kot so žamet, usnje, krzno (pri nas je na voljo imitacija krzna), jeans, kovinski sijaj, bleščice, sijoči materiali, prav tako pa bodo še vedno modni prosojni materiali, mreže, čipke, resice in vezenine. Trendi so zelo podobni lanskoletnim in kot kaže se modni oblikovalci še vedno ne morejo posloviti od le-teh. Modni bodo podaljšani rokavi in preveliki kroji, rožasti in Kitajski potiski, veliki ovratniki, mašnje, izredno globoki izrezi, krila čez kolena, dolgi plašči, asimetrični kroji, razkrita ramena, veliko slojev, prav tako pa še vedno ostaja moden renesančni slog in pridih 70’ih. Več si lahko ogledate na povezavi.

Dolgi plašči (Valentino, Balmain, Roberto Cavalli) Vir slike

fall_winter_2016_2017_fashion_trends_pussybow

Mašnje (Philosophy, Gucci, Temperley London) Vir slike

fall_winter_2016_2017_fashion_trends_chinoiserie_motifs

Kitajski potiski (Fendi, Gucci, Luisa Beccaria) Vir slike

 

Kar se tiče barv pa je barvni inštitut Pantone že nekaj časa nazaj objavil modne barve za jesen/zimo 2016/2017, ne samo v modnem svetu, vendar tudi v drugih panogah.

Katere barve bodo torej obarvale letošnjo jesen/zimo 2016/2017?

modne-barve-jesen-2016-png

Barvi leta 2016: Rose quartz in Serenity. V nadaljevanju predstavljamo vsako barvo posebej:

Riverside

Malo zabrisan oz. starinski odtenek modre barve. Je pomirjujoča in hladna, a močna in stabilna barva. Ohranja občutek stalnosti.

Airy blue

Barva neba, ki vzbuja občutek lahkotnosti in svobode. Je različica barve Serenity Blue, ki je bila letos označena za barvo leta. Oblikovalci v tem hitro spreminjajočem in konfliktnem svetu iščejo breztežnost v svetu. Ta barva se lepo se kombinira z Lush Meadow, Taupe in Dusty Cedar, ki so predstavljene v nadaljevanju.

Sharkskin

Lepa svetlo siva, neutralna barva, ki se odlično kombinira z vsemi barvami in barvne palete.

Aurora red

Drznen, zanimiv in čuten odtenek rdeče barve, ki je očem zelo prijazna. Vzbuja nam tople občutke.

Warm Taupe

Topla bež-rjava barva, ki vzbuja občutek prizemljenosti in stabilnosti. Je nevtalna in se lepo povezuje z vsemi ostalimi odtenki barv iz modne palete. Je brezčasna.

Dusty Cedar

Različica modne barve letošnjega leta – Rose Quartz. Gre za ti. zimsko različico rožnate barve in ni tako svetla in nežna kot tista, ki smo jo vajeni v spomladanskem času. Barva »prašne« cedre nam daje občutek dobrodošlice in topline.

Lush Meadow

Barva »bujnega travnika« nas spominja na sveža zelišča in listje. Bogata, elegantna, živahna in prefinjena barva, predvsem primerna za elegantne in večerne obleke.

Spicy Mustard

Predvsem nepričakovana in eksotična barva, ki izstopa iz te barvne palete modnih barv. Daje nam občutek “pikantnosti” in nenavadnosti.

Potter’s Clay

Barva »lončarske gline« ima dodano stopnjo prefinjenosti in plasti. Elementi pšenično oranžne barve nam dajejo občutek prizemljenosti in trdnosti. Nevtralna barva oz. barva zemlje je še posebej prisotna in vse okoli nas v jesenskih mesecih.

Bodacious

Kot zadnjo barvo pa so izbrali rožnato-vijolično, ki so jo poimenovali Bodacious (predrzen). Nepričakovana barva za jesenski čas, a je hkrati vsestranska in se lahko kombinira z različnimi odtenki rdečih, vijoličnih in rožnatih barv.

V naslednjem prispevku pa objavimo že prvi del naše nove kolekcije, ki vključuje zgoraj navedene barve!

Modne barve pomlad 2017

Modni trendi pomlad 2017

No Comments

Comments are closed.

To Top