Modne barve pomlad/poletje 2017

Barvni inštitut Pantone, tako kot vsako leto, objavi modne barve za naslednjo sezono. Letos nas je zopet presenetil na eni strani s paleto pastelov in na drugi s paleto močnih barv (slika spodaj).

Barva leta pa je postala barva zelenja (angleško greenery), ki daje pridih svežine in nas hkrati osvešča in poziva k trajnostnemu razvoju in varovanju okolja ter narave. Barva leta je vsako leto skrbno izbrana in za njo stojijo določeni cilji ter strategija, kaj hočejo z njo doseči. Tokrat je pomen predvsem ekološki, morda pa tudi malce osebnostni, saj nas zelena barva navdihuje, da ostanemo povezani z naravo in z vsem njenim zelenjem.

Barve letošnje pomladi so:

Niagara – klasična denim (jeans) modra barva je najbolj razširjena barva za pomlad 2017. Gre za udobno in zanesljivo barvo, ki teži k želji po lahkotnosti in sprostitvi.

Primrose yellow (rumen jeglič) – V sončne in tople dni nas popelje kontrastna, topla in vitalna rumena barva, ki nas obda z navdušenjem, dobro voljo in energijo.

Lapis Blue (Moder lapis) – močna in samozavestna barva modrega lapisa je zagotovo še ena izmed močnih barv, ki bodo očarale letošnjo pomlad/poletje. Modri lapis je drugače poldragi kamen, ki vsebuje srednje tone modre in intenzivne tone vijolične barve. Kot zanimivost pa je bil to tudi najbolj priljubljen kamen Kleopatri.

Flame (plamen) – rdeče oranžen, odtenek plamena. Gre za razposajeno in živahno barvo, ki dodaja ognjeno toploto spomladanski paleti barv.

Island paradise (otoški raj) – osvežujoč odtenek modro zelene barve, ki nas nagovarja k sanjskem pobegu v tropske dežele.

Pale dogwood (bled dren) – tih in miren roza odtenek, ki vzbuja avro nedolžnosti in čistosti. Če se spomnimo, je bila ravno lanskoletna barva leta roza kvarc, ki se nekako nadaljuje tudi v letošnjo leto.

Greneery (zelenje) – barva leta 2017! Ponazarja potrebo po raziskovanju, eksperimentiranju in ponovnem izumljanju. Barva nas vsekakor spominja na cvetoče listje na začetku spomladi, ko moramo enostavno upočasniti korak in globoko vdihniti ter okrepiti s kisikom.

Pink yarrow (rožnat rman) – Čudovit odtenek rožnate barve, ki že nas že ob prvem pogledu očara in pritegne. Je privlačna, živahna, tropska in praznična barva, ki poživi duh in nas navda z adrenalinom.

Kale (ohrovt) Barva ohrovta, ki nas spominja na naravo in zdrav življenjski slog. Poziva nas h kvalitetnejšemu slogu bivanja in povezovanju z naravo; podobno kot barva zelenja. Tako kot naravi, ta bujen in naravni odtenek, zagotavlja odlično dopolnilno ozadje bolj živahnim tonom v spomladanski paleti.

Hazelnut (lešnik) – Seveda pa ne gre brez nevralne barve – tokrat je bil izbran lešnik. Odtenek, ki prizemljuje, je nezahteven in tako čudovit za razne kombinacije. Je prehodna barva, ki brez truda povezuje sezone.

V naslednji objavi pa prikažemo ponudbo blaga iz nove kolekcije naše, ki se v veliki meri ujema s spomladansko barvno paleto.

No Comments

Comments are closed.

To Top